Erilised triibud



Kirjakoht: Laulud 17:8, Johannese 3:16

Kas sa oled kunagi näinud hobust triibulise pidžaamaga? Sebra on nagu hobune triibulises pidžaamas. Kuigi sebrad ei näe välja täpselt nagu hobused, on nad hobuste perekonna liikmed.
Sebradel on kabjad, jalad ja keha nagu hobustel. Sebra kael on natuke lühem kui hobuse kael ja saba on nagu eesli saba. Kas sa oled kunagi mõelnud sebra triipude peale? Kas tal on mustad triibud valge peal või valged triibud musta peal? Kui sa teda hoolikalt vaataksid, siis näeksid, et ta jalgade siseküljel ja kõhu all pole triipe. Need kohad on sebral valged ja sellest võib järeldada, et tal on mustad triibud valge peal ;)
Sebrasid on raske treenida. Kuigi nende keha on nagu hobusel, on nende iseloom hoopis teistsugune. Kõigil sebradel on triibud, aga siiski pole nad kõik ühesugused. Kõik triibud on erinevad. Iga sebra on Jumala eriline loodu.
Ka sina oled eriline Jumala looming. Mitte keegi terves maailmas pole täpselt samasugune kui sina. Isegi sinu näpujäljed on kõikide teiste omadest erinevad. Kaks inimest ei saa täpselt samasugused olla. See on üks põhjus, miks Jumal sind armastab.
Mitte keegi ei suuda sind asendada. Sellepärast on tähtis, et sa oleksid see, kes sa tegelikult oled. Ära taha olla keegi teine. Ole see, kes sa tegelikult oled! Jumal lõi su eriliseks inimeseks. Kui annad oma elu Tema kätesse, aitab Ta leida sul põhjuse, miks sa tegelikult siin maailmas oled. Võta sebrast õppust. Igaüks meist on ainulaadne ja eriline Jumala looming.

AUHINNAMÄNG: Võta siit sebra pilt. 
Kes tahab, joonistab ise või näidise järgi.
Kes tahab, prindib ja värvib. 
Kes tahab, lõikab ajalehest tekstiribad ja kleebib sebrapildi peale triipudeks. 
Kes tahab, kirjutab sebra pildi peale musta pliiatsiga Piiblist kirjakohti (näiteks Johannese 3:16).
Saada meile aadressile tyrippk (ätt) gmail.com hiljemalt 3.mail foto sellest, mis tegid, ja osaledki!

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas