Hiir


Piiblisalmid: Johannese 3:16, Matteuse 10:29-31

Kas sa oled kunagi hiirt näinud? Ta on üks tilluke sõbrake, kellel on pikk saba ja vurrud. Ta on nii väike, et võib ronida sinu ukse alt läbi või närida puruks köie, plastmassi ja mõnikord isegi puidu.

Kuigi hiir on väga väike, paistab ta alati silma. Sinu ema ei taha ühtainustki hiirt oma majja! Ta ei võta palju ruumi, aga tema olemasolu ei ole võimalik ära unustada.

Sina oled nagu hiir. Sa võid olla väga väike. Võib-olla sa ei võta palju ruumi, aga keegi alati jälgib sind. Isa Jumal arvab, et sa oled väga eriline. Kuigi sa oled alles laps, oled sa Jumalale väga tähtis. Isa Jumal loeb iga päev isegi juuksekarvad su peas ära. Jumal teab sinust kõike. Ta teab, millal sa üles tõused või magama lähed. Ta teab, kas sa kuulad sõna või mitte. Isa Jumal armastab sind kõigest oma südamest.

Kuigi mõnedele inimestele hiired ei meeldi, hoolitseb Jumal ikkagi nende eest. Hiired leiavad alati midagi süüa ja koha, kus elada ja nende karvkate on kogu riietus, mida nad vajavad. Jumal hoolitseb meie eest, ükskõik kui väikesed me ka ei oleks. Me peaksime teda usaldama.

Jumal annab oma lastele ainult häid ande. Ta ei tee meid mitte kunagi haigeks või nõrgaks. Ta ei saada meile halbu asju. Tema kingid on head ja täiuslikud. Jumal on hea Isa. Kas sinu isa teeks sind haigeks, kui ta saaks? Kas ta üritaks sulle haiget teha? Jumal on veelgi parem kui maapealne isa. Ta tahab teha meile head ja anda ainult head.

Hiirel on suured kõrvad ja ta kuuleb nendega väga hästi. Sinulgi on kuulmiseks kõrvad. Hea on kuulata Piiblit, sest see on üks viise, kuidas Jumal meiega räägib. Ole nagu hiir ja kuula hoolikalt oma vanemaid ja oma õpetajat ka.

Hiir peab hoiduma kogu aeg mürgi eest. Kui hiir sööb mürki, siis ta sureb. Maailmas on ka teistsugused mürgid, mille eest me peaksime hoiduma. Mürgiks võime nimetada ka jonnimist, kaklemist ja ema-isa sõna mittekuulamist. Hoia mürgist eemale, väike Hiir!

Meisterda üks vahva hiir! Selleks pead minema loodusesse ja korjama pajutudusid. Seejärel joonista hiire pilt. Kleebi pajutudud PVA- liimiga hiire peale ja saad vahva halli karvkattega armsa hiirekese. Värvipildi leiad siit
Ootame fotot sinu meisterdusest või värvipildist! Saada see interneti teel aadressil tyrippk (ätt) gmail.com enne 12.aprilli ja osale AUHINNAMÄNGUS!

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas