Kuhu hüppad?


Tere, nooremad sõbrad!

On jälle pühapäevakooli aeg! Täna saad teada midagi põnevat loomast, keda võib Eestis kohata ainult loomaaias (https://tallinnzoo.ee/animal/bennetti-kanguru/)


Tundsid juba pildi järgi ära? Tõesti, täna tuleb juttu kängurust. Kängurud on ühed ebaharilikumad olendid maailmas. Neil on suured tugevad tagajäsemed ja väikesed esijäsemed. Oma tugevate tagajalgadega võivad nad hüpata kuni 7,6m kaugusele. Mõned kängurud on hüpanud isegi 12m – see on umbes kahe sõiduauto pikkus, st ühe auto eest hüpata teise auto taha, kui need on paigutatud üksteise järgi.

Kängurud kuuluvad loomade hulka, keda kutsutakse kukkurloomadeks. Kukkurloomadel on kõhu peal tasku, kus nende pojad saavad kasvada ja areneda. Beebikängurud ei ole täiesti välja arenenud, kui nad sünnivad. Näiteks neil ei ole tagajäsemeid. Nad ronivad aeglaselt oma esijäsemete abiga ema kõhu peale kotti. Seal nad istuvad ja kasvavad ning lasevad emal kõik töö ära teha. Alles mitme kuu pärast tulevad väikesed kängurud kukrust välja, et iseseisvalt elama hakata.

Täiskasvanud kängurud on täiskasvanud mehe pikkused – 1,8m pikad. Kängurud rändavad ringi gruppides, kus on umbes 12-15 kängurut. Kas sulle meeldiks, kui sinu tagaõuel elaks kängurute kari?

Känguruema kannab oma poegade eest hästi hoolt ja kui metsikud koerad või mõned teised loomad neid ründavad, kasutavad kängurud relvadena oma tagajalgu. Ta võib nendega ründavad metsikud koerad väga kergesti ära tappa.

Jumal hoolib sinust palju rohkem kui kängurud oma poegadest. Kui beebikänguru on ohus, hüppab ta ema tasku. Kui meie oleme raskes olukorras, siis peaksime usaldama Jumalat ja hüppama Tema tasku – Tema Sõna tasku. Siis me võime kergesti oma probleemidest üle hüpata. Usalda Jumalat!

Loe Piiblist seekord Psalm (Laulud) 18, salm 30 siit ning   Johannese 14, salm 15 siit

Siit leiad aga pildi, mille saad välja printida ja ära värvida.

AUHINNAMÄNG! Loodan väga, et leiate võimaluse pilt välja trükkida. Fotot sinu värvitud pildist või Piiblis Psalm 18:30 olevat teksti ootame aadressil tyrippk (ätt) gmail.com KUNI 5.aprillini 2020.

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas