KONN



Piiblisalm: Johannese 3:16, Psalm 18:30

Jumal lõi ühe väga erilise looma ja andis talle kandmiseks rohelise kostüümi. Sa võid leida ta peaaegu iga tiigi äärest ja ta annab sulle kindlasti oma kohalolekust märku, krooksudes häälekalt. Ta on konn.

Konn on väga eriline loom. Ta võib elada nii vees kui ka maal.
Talle meeldib süüa kärbseid ja ta püüab neid väga naljakal moel. Konn ajab äkitselt välja oma pika kleepuva keele ja tabab kärbest täiesti ootamatult. Nii saabki mitte midagi halba aimavast kärbsest konna õhtusöök. Kui ta kõht on täis, teeb konn oma õnnelikku häälitsust: „Krooks, krooks.“

Õppetund, mida sa võid konnalt õppida, on väga tähtis. Konnal on suured tagajalad. Ta jalad on väga tugevad ja ta võib nende abil hüpata pika maa. Jumal tahab, et sa oleksid nagu konn. Ta tahab, et sa oleksid võimeline hüppama!
„Hüppama?“ ütled sa. „Miks peavad poisid ja tüdrukud hüppama?“
Jumal tahab, et me hüppaksime oma probleemidest üle. Mõnikord paneb kurat meie teele lõkse. Me võime olla vaimselt nagu konnad ja hüpata üle probleemide, kui palvetame ja usaldame Tema abi osas. Siis ei saa vaenlane meid kätte. Just seda tahab Jumal, et me teeksime.

Kui kurat püüab sind haigeks teha, võid paluda Jumalalt abi ja tänada: „Jeesuse vermete läbi on mulle tervis tulnud.“
Kui ta püüab sind panna halvasti käituma, hüppa sellest üle ja ütle: „Ma hoopis armastan teisi, kuna Jeesus elab minus.“
Kui kurat püüab sind teha sõnakuulmatuks oma emale ja isale, siis hüppa sellest kiusatusest üle ja ütle: „Ei, ma hüppan sellest Jumala Sõna abiga üle. Piibel ütleb, et lapsed kuuletuksid oma vanematele Issandas.“

Kui me räägime keerulistes olukordades Jumala Sõna, siis me oleme nagu konnad. Me hüppame üle kiusatuste. Palve kaudu Jumalat usaldades oled nagu konn ja hüppad oma probleemidest ja muredest üle.

Meisterda seekord omale vahva konn! Vaja läheb wc-paberi rulli sisu, PVA-liimi või klambrilööjat, jupikest lõnga ja muidugi mingeid värve või värvipaberit. Ehk saab keegi suurem aidata osad välja lõigata, nii et sinu ülesandeks on kokku liimida a kaunistada.

Kui saadad foto oma meisterdusest aadressile tyrippk (ätt) gmail.com hiljemalt 17.mail, osaled AUHINNALOOSIS!

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas