Rebane

Kirjakoht: Johannese 3:16, 20:1-20

Rebased on kavalad loomad. Mõnikord võivad nad olla lausa väga kavalad. Vähesed on rebast lähedalt näinud, sest nad oskavad end hästi peita. Neile meeldib mitte silma paista. Mõned rebased on teistest küll julgemad, kuid tavaliselt on rebast väga raske näha.

Kuidas rebased välja näevad? Maailmas on palju erinevaid rebaseid, aga neil kõigil on midagi ühist. Rebased on väikesed loomad, mitte eriti palju kassi-dest suuremad. Neil kõigil on teravatipulised kõrvad, teravatipulised ninad ja lopsakad sabad. Mõned rebased on punased, mõned on hallid ja mõned on pruunid.


Rebaseid on jahitud sadu aastaid, kuid neid on nii raske kätte saada. Mõned inimesed tahavad endale nende ilusat kasukat. Mõnedes kohtades ratsutavad inimesed hobustega ja kasutavad rebaste jahtimiseks suurt koerakarja. Tavaliselt venib rebaste küttimine pikale. Rebane on väga kaval sell. Ta jookseb läbi õõnsa palgi, teeb ringe ja annab oma parima, et koeri segadusse ajada. Teda on väga raske kätte saada.

Jeesus oli vaimulikult nagu rebane. Ta oli väga nutikas. Kui Jeesus lasi end ristile naelutada, oli kurat õnnelik. Ta arvas, et on lõpuks Jeesuse võitnud. Aga kas on võimalik Jeesust võita? EI! Jeesus suri ja läks kolmeks päevaks ja kolmeks ööks põrgusse. Kurat oli nii õnnelik. Ta arvas, et Jeesus on võidetud. Jeesus kannatas meie pattude pärast. Ta ei plaaninud jääda surnuks või jääda põrgusse, nagu kurat tahtis.

Pärast kolme päeva ja kolme ööd läks Püha Vaim alla põrgusse, et ärata-da Jeesus surnuist üles, sest ta ise oli patuta. Jeesus tõusis üles ja võitis kuradi ning võttis ära ta surmavalla võtmed. Siis tuli Jeesus tagasi maa peale, läks oma ihusse ja tõusis surnuist ülesse. Jeesus kavaldas kuradi üle. Oleks kurat teadnud, et kui Jeesus sureb ristil, teeb see inimesed patust vabaks, ei oleks ta lasknud oma inimestel Jeesust tappa.


Jeesus kavaldas kuradi üle. Ka sina võid olla vaimulikult nagu rebane ja olla kuradist kavalam, kui kuuletud Jumala Sõnale. Siis tuleb Jumala plaan täide sinu elus.

Kui sul kodus papptaldrikut ja oranži-pruunikat värvi on, saad omale nii lõbusa rebase(maski) meisterdada:
Kui saadad foto oma rebasest aadressile tyrippk (ätt) gmail.com enne 24.maid , osaled auhinna loosimises.

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas