Vöötorav


Kas sa oled kunagi vöötoravat näinud?


Looduses elavad nad meist kaugel, Põhja-Ameerikas. Eestis on neid ainult mõnel perel lemmikloomadeks.

Vöötoravad on väikesed töökad loomad. Mõnikord kutsutakse neid maaoravateks. Nad käituvad nagu oravad, aga elavad puu asemel maa sees. Vöötoravatel on väikesed ümarad kõrvad, mustad silmad ja lapik, lühike, kohev saba. Neil on ka triibud selja peal. Nii et sa võid mõelda vöötoravast kui lühikesest väikesest loomast triibulise pidžaamaga! Ta ei ole sinu labajalast eriti palju suurem.


Vöötoravad armastavad süüa marju, maisi, puuvilju, pähkleid, seeni ja igasuguseid seemneid. Vöötoravatele meeldib ringi joosta ja palju kära teha. Ja nad alati tegelevad millegagi.

Jumal tahab, et sa oleksid nagu vöötorav. Ta ei taha, et sa kogu aeg ringi jookseksid ja teeksid palju kära, aga vöötoravate juures on midagi muud, mis Jumalale meeldib. Terve suve ja sügise töötavad vöötoravad lakkamata – otsivad süüa. Nad otsivad siit-sealt pähkleid ja seemneid, mida endale talveks varuda. Nad teavad, et kui lumi maha tuleb, ei leia nad maapinnalt enam midagi üles. Sellepärast varuvad nad endale varakult toitu, et külmade ilmade ajal võiksid nad kõhu täis süüa.

Vöötoravad kannavad toidu oma suuga koopasse. Neil on suus spetsiaalsed taskud, kus nad saavad kanda pähkleid ja marju. Kui nad oma maa-alustesse kodudesse on küllaldaselt toitu kogunud, on vöötoravad talveks valmis. Jumal tahab, et me koguksime toitu oma südamesse – see tähendab vaimset toitu. Kui me täidame oma südamed vaimse toiduga, siis me oleme alati valmis igaks kiusatuseks, mis meid võib tabada.

Kuidas me saame panna Jumala Sõna oma südamesse? Kuidas kannab vöötorav oma toitu? Ta paneb selle oma suhu. Kui me paneme Jumala Sõna oma suhu ja ütleme seda, mida ütleb Piibel, siis koguneb Jumala Sõna meie südamesse. See on seal meie jaoks, et meie võiksime sellest toituda, kui meil Sõna vaja läheb. Nii et ole vaimne vöötorav. Kogu Jumala Sõna oma südamesse, et see oleks seal alati, kui sa seda vajad.

Oleks tore näha sinu joonistatud vöötoravat! Siit leiad tänase värvipildi, kui sul on võimalust see välja trükkida. Ootame fotot sinu kunstitööst kuni 31.maini. Vastanute vahel läheb loosi pisike üllatus. 3.mai tunni auhinna võitis Sass.

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas