JÜNGER? PRAEGU?

Tere taas, väike sõbrake! 

Kuidas aardejaht läks? Said sa teada maailma kõige tähtsama loo? Kuidas sul nädal läinud on? Oled oma õe-vennaga midagi vahvat teinud? Kas vahel tuli ka mõni tüli?



Jeesus sõi enne ristile minekut koos oma jüngritega. Seal nad rääkisid kõige tähtsamatest asjadest. Kas tead, et ka sina võid olla Jeesuse jünger täna siin, meie Eestimaal? Jeesus ütles tol tähtsal õhtul, mida tema järgija peab kõige tähtsamaks pidama. See ei ole uus mänguasi, mida telekas reklaamitakse või äge elektritõukeratas, millega naaber sõidab. Isegi mitte head hinded koolis, kui ükskord kooli lähed.

Vahel öeldakse, et sa võid midagi. Näiteks et võid õue minna, kui tahad. Teinekord ütleb ema, et sa pead oma mänguasjad ära koristama. Siis tuleb teha. Siis ei saa mõelda, kas tahan või ei.

Jeesus ütles tol õhtul oma õpilastele: "Te peate üksteist armastama, nõnda nagu mina teid olen armastanud." (Jh 13:34-35) See tähendab ka su õde ja venda. Palveta nende eest ja ole alati heatahtlik, siis oled Jeesuse jünger. Kui oled midagi valesti teinud, palu andeks. Võida kuri ära heaga!


Ka Kass Leopold ütles kunagi ühes multifilmis hiirtele: "Lapsed, lapsed, elame parem sõpradena!" 

Nii et sinu väljakutse uueks nädalaks - armasta oma õde-venda nagu Jeesus sind armastab! Ta armastas sind ja mind, siis kui me veel patused olime. Ta oli valmis meie eest isegi surema.

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas