Rahumäele või mere äärde?

Tere tulemast taas pühapäevakooli tundi! 

Kes soovib, saab lugemise asemel tänast lugu siin hoopis kuulata. 


Kas sa tead, et Tallinnas on kaks huvitava nimega tänavat? Üht kutsutakse Laiaks. See asub Tallinna vanalinnas ja oli kunagi tähtis kaubatänav, mis viis mereranda. Selle tänava ääres on kaks teatrit ja neli muuseumi, kuid veidi edasi ka Oleviste kirik. Teise tänava nimi on Kitsas ja see viib Rahumäe kalmistule. Üks pakub äri ja meelelahutust, teine viib mõtted igavikule.
Huvitav, kas see, kes Tallinna tänavatele nimesid andis, tundis Piiblit?

"Minge sisse kitsast väravast, sest lai on värav ja avar on tee, mis viib hukatusse, ja palju on neid, kes sealt sisse lähevad. Ja kitsas on värav ja ahtake on tee, mis viib ellu, ja pisut on neid, kes selle leiavad." (Mt 7:13, 14)

Oled sa jõudnud matkal olles kohta, kus jalgrada hargneb mitmeks? Oled sa siis kogemata valinud vale tee? Oletame, et teise tee juures oli silt, et tee viib tagasi laagrisse, kuid rada tundus raskesti läbitav ja järsk. Teine teeharu oli aga tasasem ja läks üle ilusa heinamaa, nii et sa otsustasid valida selle.

Kas see juhtis sind tagasi laagriplatsile? Ei. Läksid seda teed mööda võib-olla mitu tundi, enne kui märkasid, et tasapisi rada kadus. Või leidsid end peatumas okastraadist aia ees? Mõne jaoks juhtis rada võib-olla kaljunukini. Võisid eksida või vigastada ennast.

Jeesus räägib elus õige tee valimisest. Ta ütleb, et on kaks teed, mille vahel peame tegema oma valiku, kitsas või lai. Lai tee viib hukatusse. Mõned inimesed valivad selle, sest seda mööda on kergem minna. Kurb tõsiasi on aga, et lai tee juhib raskustesse ja lõpuks kaotusse. Oskad sa öelda, mis selle tee ääres näib võluv, kuid on siiski päris paha?

Sõnakuulmatus? Inetud sõnad? Narkootikumid? Alkohol?

On olemas teinegi rada. Kitsas tee, mis viib taevasse. Me ei ole kitsal teel seepärast, et vanemad või sõbrad on selle raja valinud. Me ei pääse sellele teel lihtsalt kirikus käimise või hea olemise läbi.

Igaüks, kes kitsal teel liigub, on pidanud alguses valima kitsa värava ning tulema sealt läbi. Jeesus on see värav. Me saame kitsast väravast sisse, kui usaldame Jeesust, et Tema annab meile andeks kõik meie pahateod ja tunnistame Teda meie Päästjana. See tähendab, et kahetseme halbu tegusid nii palju, et pöördume järgima Jeesust. See tähendab, et tahame teha seda, mida Tema tahab, mitte mida me ise tahame.

Kitsas värav viib tõelise õnne sisse. Nii hea, kui tead, et Jumal on andnud sulle andeks kõik su halvad teod. Võrratu on teada, et oled oma patud andeks saanud ja Jeesus ootab sind kord taevasse.

Soovin, et sinagi valiksid kitsa tee, mis viib taevasse.

Täna saad omale mälestuseks meisterdada värava ja kitsa tee. Selleks vajad ruudukujulist paberilehte ja üht kitsast tugevama paberi riba ning liimi. Juhis on pildi kujul siin.

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas