Oled paigas?

Mis sa tead kosmosest? Aga rakettidest?
Rakett69? 
Oled näinud reklaami Rube Goldbergi masina ehitamisest? Konkurss lõppes u 48 tundi tagasi. Ehitada tuli ahelreaktsioon - st käepärastest vahenditest süsteem, kus üks asi paneb liikuma järgmise, kuni saavutatakse soovitud tulemus. Üks näide on siin.

Jumala tahte täitumine siin maapeal oleneb ka mitmest lülist. Sinust ja minust. Kui hetkel ei ole sinu kord, võib tunduda mõttetu seista rivis. Aga tegelikult, kui sina lähed oma kohalt, on kogu süsteem rikkis ja tuleb ümber ehitada.

Piibel räägib, et on olemas üks ihu. Vt 1.Korintlastele 12:12 Jeesus on pea ja meie oleme ihu, igaüks omast kohast Tema liikmed. Vahel juhtuvad olukorrad ainult selle eesmärgiga, et meid tülli ajada või et oleks armastuse asemel hoolimatus. Jeesus ütleb Piiblis: "...et liikmed üksmeeles kannaksid muret üksteise eest." (1.Kor.12:25). Mäletad - igaüks on oluline.

Me oleme kõik osa Taevaisa masinavärgist, iga lüli on vajalik. Pole vaja, et keegi paigast nihkuks selles süsteemis. Muidu täituks Jumala tahe alles järgmisel katsel, kui inimesed on taas omal kohal. 

Taevaisa suunab meid aga armastama teist inimest sama palju kui iseennast (Markuse 12:31) ja palvetama teiste eest. Ka nende eest, kes meid taga kiusavad. Palve läbi saab Jumal aidata igal lülil mõista oma rolli.

Ühel meelel olemisest on Jumala Sõnas tihti juttu (vt Piiblist). See on tähtis. 

Kui loen Ef.2:2, mis ütleb: "... milles te käisite enne selle maailma ajastu järgi, õhuvalla vürsti järgi, vaimu järgi, kes nüüd on tegev sõnakuulmatuse laste sees," tulevad meelde filmi Kung fu panda 3.osa. kangelased, kelle  kurikael Kai võttis enda kasutada. Jeesus on sind ja mind vaimumaailmas vabastanud. Hoiame üksmeelt ja tegutseme ühe õige eesmärgi nimel (nagu pandad filmi lõpus). Sinu ja minu osa on oluline. Säti oma südamehoiak paika ja ole toimiv osa Jumala süsteemist - ja palveta teiste eest!

Ja siis töötab kõik nagu kellavärk :)

AUHINNAMÄNG! Leia Piiblist Mt 5:44 ja Jk 5:16 ja saada tekst meile aadressil tyrippk (ätt) gmail.com enne 19.aprilli. Kohtumiseni nädala pärast!
Täna loosime välja auhinna tunnile Panda .

Comments

Popular posts from this blog

Mis juhtus väikese poisiga?

Saame tuttavaks!

Küünlaleek pimedas